Salaku bagian tina proyék ChemCycling, BASF nanem modal 16 juta euro dina perusahaan minyak pirolisis ban Pyrum

BASF SE nanem modal 16 juta euro dina Pyrum Innovations AG, perusahaan anu khusus kana téknologi ban pirolisis ban, kantor pusatna di Dillingen / Saarland, Jérman. Kalayan investasi ieu, BASF bakalan ngadukung perluasan pabrik pirolisis Pyrum di Dillingen sareng promosi téknologi salajengna.
Pyrum ayeuna ngoperasikeun tutuwuhan pirolisis pikeun ban besi tua, anu tiasa ngolah dugi ka 10.000 ton ban per taun. Dina akhir taun 2022, dua lini produksi bakal ditambihan ka pabrik anu tos aya.
BASF bakal nyerep seueurna minyak pirolisis sareng nganggona salaku bagian tina metode kasaimbangan massal salaku bagian tina proyék daur ulang kimiawi na pikeun ngolah kana produk kimia énggal. Produk akhir bakal utamina pikeun palanggan dina industri plastik anu milari plastik bermutu sareng fungsional dumasar kana bahan didaur.
Salaku tambahan, Pyrum ngarencanakeun ngawangun pabrik pyrolysis ban anu sanés kalayan mitra anu resep. Setélan kolaborasi bakal nyepetkeun jalur ngagunakeun téknologi unik Pyrum dina produksi masal. Investor kahareup téknologi ieu tiasa pastikeun yén minyak pirolisis anu dihasilkeun bakal diserep ku BASF sareng dianggo ngahasilkeun produk kimia anu performa tinggi. Maka, kerjasama bakal ngabantosan nutup siklus limbah plastik pasca konsumen. Numutkeun ka DIN EN ISO 14021: 2016-07, ban limbah dihartikeun salaku runtah palastik pas-konsumen.
BASF sareng Pyrum ngarepkeun yén, babarengan sareng mitra sanésna, aranjeunna tiasa ngawangun dugi ka 100.000 ton kapasitas produksi minyak pirolisis tina ban limbah dina sababaraha taun ka payun.
BASF komitmen pikeun mingpin transisi industri plastik kana ékonomi sirkular. Dina awal ranté nilai kimia, ngaganti bahan baku fosil ku bahan baku anu tiasa diperbarui mangrupikeun padika anu utami dina hal ieu. Kalayan investasi ieu, kami nyandak léngkah anu penting ku ngawangun dasar pasokan anu seueur pikeun minyak pirolisis sareng nyayogikeun nasabah produk skala komersial dumasar kana limbah plastik anu didaur ulang sacara kimia.
BASF bakal nganggo minyak pirolisis ban besi tua salaku bahan baku suplemén pikeun minyak limbah plastik campuran, anu janten fokus jangka panjang pikeun proyék daur ulang kimia.
Produk anu didamel tina minyak pirolisis nganggo metode kasaimbangan massal gaduh ciri anu sami sareng produk anu didamel nganggo sumber daya fosil anu utami. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh tapak suku karbon langkung handap dibandingkeun sareng produk tradisional. Ieu mangrupikeun kacindekan tina analisis Siklus Kahirupan (LCA) anu dilakukeun ku firma konsultan Sphera atas nami BASF.
Analisis LCA khususna tiasa ngabuktoskeun yén kaayaan ieu tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun poliamida 6 (PA6), anu mangrupikeun polimér palastik, salaku conto, pikeun produksi bagian-bagian kinerja tinggi dina industri otomotif. Dibandingkeun sareng hiji ton PA6 anu dihasilkeun nganggo bahan baku fosil, hiji ton PA6 dihasilkeun nganggo minyak pirolisis ban Pyrum ngalangkungan metode kasaimbangan massal ngirangan émisi karbon dioksida 1,3 ton. Émisi anu langkung handap batang tina nyingkahan pembakaran ban besi tua.
Diterbitkeun dina 5 Oktober 2020 dina Analisis Siklus Kahirupan, Latar Pasar, Plastik, Daur Ulang, Ban | Permalink | Komentar (0)


Pos waktos: Jan-18-2021